Jeg havde en rest bønnegryde og syntes det var lidt for kedeligt at spise det med kogt ris eller korn til to dage i træk, så jeg lavede denne variant. Kartoflerne skal have lang tid i ovnen for at blive møre, men til gengæld får smagen lov at sætte sig rigtigt godt i hele retten og fløde og æg giver en cremet konsistens. Ægget kom i da jeg havde en rest sammenpisket æg i overskud fra bagning og det gav en god smag og konsistens. Endnu en fantastisk ret opstået fordi vi skal stoppe spild af mad.
Til 2 personer
1 liter bønnegryde med salsasauce eller anden krydret bønneret
½ kg kartofler
150 g revet ost
1/4 l fløde
1 æg
Kartoflerne renses og skæres i tynde skiver. Læg kartofler og sauce lagvis i et ovnfast fad. Slut af med kartofler. Fordel osten over. Bland æg og fløde sammen og hæld blandingen over retten.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til kartoflerne er møre.
Stop Spild Af Mad
nov 28, 2011 @ 11:52:34
En rigtig Stop Spild Af Mad ret! Skønt!
fenjasmad
nov 28, 2011 @ 13:27:16
Og den smagte super godt 🙂