På glutenfrit bagekursus hos Aurion, fik vi udleveret en opskriftsamling med gode og nemme glutenfri opskrifter på både brød og kage. Desværre er opskrifterne ikke tilgængelige på hverken nettet eller i bogform, men jeg fik lov til af Lone Bang der afholdte kurset og som har udviklet opskrifterne, at offentliggøre opskrifterne på min blog.
Den første opskrift jeg har afprøvet hjemme, er glutenfri pizza. Dejen kan også bruges til tærter og hvis du udelader olien i dejen, får du det lækreste foccacia. Smid oliven, salt og rosmarin på toppen og spis det friskbagt. Selv dem der forsager glutenfri kost, kan med stor sandsynlighed lide det. Foccaciaen skal have ca. 25 minutter ved 200 grader.
Det er vigtigt at forbage dejen til pizza eller tærte for at danne en skorpe på brødet, så fyldet ikke flyder sammen med dejen. Dejen skal ikke hæve, så du kan blande dejen, smide den i ovnen og forbage den, mens du forbereder fyldet.
1 stor pizza, bradepandestørrelse
15 g HUSK
5 dl lunkent vand, ca. 45 grader
½ tsk salt
100 g risflager
225 g rismel
1 tsk bagepulver
Vand og HUSK røres grundigt sammen, gerne med håndmikser og trækker i ca. 10 minutter. Det får en konsistens som tapetklister.
De øvrige ingredienser blandes med væsken og æltes sammen, enten med hænderne eller med håndmikser. Konsistensen er lidt som når man blander mel og vand og ælter det til en “tyggegummi”klump. Det skal ikke æltes længe, blot nok til at blive til en sammenhængende dej. Hvis det er første gang du prøver at bage glutenfrit, skal du være opmærksom på at dejen er meget anderledes end en almindelig hvededej.
Dejen rules ud, det gøres nemmest mellem to stykker bagepapir, så dejen ikke hænger fast i bagepapiret.
Pizzabunden forbages ca. 15 minutter ved 200 grader.
Fyldet kommes på pizzabunden og pizzaen bages ca. 20 minutter ved 200 grader.
Prøv pizza med friske tomater, mozzarella og frisk basilikum eller med asparges, forårsløg og peberfrugt eller brug dit yndlingsfyld.
2 kommentarer (+add yours?)