Kyllingesalat med marinerede champignon og vindruer

Salat er mange ting og denne salat er mættende nok til at gøre det ud for et aftensmåltid. Den er også god til frokost, i madpakken eller på skovtur. Alle typer hele korn eller alternativt fuldkornsris kan bruges. Vindruerne tilfører salaten sødme, der god sammen med de andre smage, der optræder i salaten.

3 personer

2 hjertesalat

200 g stegt kyllingbryst eller en rest helstegt kylling, i tern

100 g champignon

100 g vindruer

2 dl hel rug

Balsamicoeddike, olivenolie, karry, citronskal, citronsaft, soyasauce

Den hele rug koges med 4 dl vand til de er møre, ca. 45 minutter. Hvis der er vand i overskud, hældes det fra. 1 spsk olivenolie og ½ spsk balsamicoeddike hældes over den kogte rug, mens den stadig er varm, da marinaden bedre trækker ind i kornet, hvis det marineres i varm tilstand. Rugen sættes på køl. Det kan med fordel koges dagen før det skal bruges til salaten.

Champignon renses og skæres i tynde skiver. Det gøres nemt med en æggedeler. En marinade blandes af 1 spsk olivenolie, ½ spsk soyasauce, 1/4 tsk karry og 1 tsk fintrevet citronskal af en økologisk citron og smages til med en smule citronsaft. Champignonskiverne vendes i marinaden og marineres i ½-1 time.

Champignonskiver i marinade

Salaten skylles og snittes og lægges i bunden af en stort fad. Den afkølede rug fordeles over. Kyllingkødet lægges på rugen og de marinerede champignonskiver og halvede vindruer fordeles over hele salaten. Husk at fjerne vindruekernerne, hvis du ikke bruger kernefri druer. Serveres og nydes.

Kyllingesalat med marinerede champignon og vindruer

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: