Frugtsalat med hjemmelavet råcreme og chokolade

Frugtsalat er som regel et kæmpe hit og det er en af favoritdesserterne hjemme hos os. Du kan bruge alle slags frugter, så tøm frugtskålen. Jeg foretrækker friske frugter, men du kan også bruge frugter fra dåse. Frugter der er ved at være lidt triste at se på, er gode til frugtsalat og det er en super måde at få brugt frugten inden den kun er værd at smide ud til fuglene.

Beregn 2 stykker frugt per person. Eller noget mere. Vi har som regel en meget tom skål inden alle mener de har fået hvad de kunne spise. Brug en god mørk chokolade. Lys chokolade eller chokolade af ringe kvalitet smager bare ikke nær så godt i frugtsalaten.

Den hjemmelavede råcreme er super nem at lave og meget mere lødig end de færdige vaniljecremer man kan købe. Fordelen er også at du ved hvad der er i og at du selv kan regulere hvor sød du vil have den. Jeg foretrækker at den ikke er for sød, så frugten også får lov at smage igennem. Har du ikke ren vanilje, så erstat noget af flormelisen med vaniljesukker.

Til 4 personer

2 æbler

2 pærer

2 bananer

200 g vindruer

50 g god mørk chokolade

1 bæger past. æggeblommer

1 spsk flormelis

1/4 tsk ren vanilje

1 dl piskefløde

Frugterne renses og skæres i små stykker. Vindruerne halveres og hvis de ikke er kernefri, fjernes kernerne. Chokoladen hakkes. Frugt og chokolade vendes sammen i en skål.

Æggeblommer, vanilje og flormelis piskes hvidt og luftigt. Det betyder at det kommer til at fylde omtrent dobbelt så meget, hvis ikke mere, og det bliver tydeligt meget lysere i farven. Fløden piskes til skum og blandes med æggemassen.

Råcremen vendes i frugterne og salaten er klar til servering.

Rent guf

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Camilla Fabricius
    feb 16, 2012 @ 12:48:38

    Har du tænkt over hvordan man laver råcreme uden Arla? Det kunne være super godt med et alternativ til os mælkeallergikere 🙂

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: