Blodsukkervenlige trøffelkugler

Disse trøffelkugler er lavet på dadler og kokosolie og smager forrygende. De er en mellemting af konfekt og trøfler og så er de uden tilsat sukker, gluten og mælkeprodukter. Det er rawfood og super nemt at lave og børnene kan sagtens være med. De børn jeg har serveret dem til, har været vilde med dem, så prøv at servere dem til en børnefødselsdag, hvis ungerne skal have noget guf uden de bliver alt for rundtossede af det sukkeroverload en børnefødselsdag ofte er forbundet med. Eller spis dem selv, når sukkertrangen melder sig, som et alternativ til den underlødige pose vingummibamser, der ofte bliver hevet frem. Det tager omkring 10 minutter at lave dem og så kan du nå at rydde op mens de står i køleskabet og bliver klar.

Den oprindelige opskrift fandt jeg i Kernesund Familie, som jeg vil anbefale for inspiration til opskrifter uden mælk, gluten og sukker. I deres udgave bruger de dadler, kokosolie, kokosmel, kakao og mynte, men jeg foretrækker den variant jeg har lavet nedenfor. Kuglerne kan varieres ud fra hvad du har i huset. Hvis gluten ikke er et problem, kan du bruge havregryn i stedet for boghvedeflager.

Min datter på 2½ var med til at lave dem og smagte på massen, inden de blev trillet til kugler og konstaterede at det smagte som chokolade. Så vi døbte det chokoladekage, så hun nemmere kunne forstå hvad det var. Det med at trille dem til kugler, skal hun vist øve sig en del i, men hun var pavestolt og så kunne hun byde os alle af de kager hun selv havde lavet. Stor succes.

Ca. 20 kugler

100 g tørrede dadler uden sten

50 g tørrede abrikoser

50 g kokosolie

25 g ren kakao

25 g boghvedeflager

25 g kokosmel

Kokosmel til at trille kuglerne i

Alle ingredienserne køres sammen i foodprocessoren til en ensartet masse. Trilles til små kugler og trilles i kokosmel. Stilles på køl en halv times tid inden de serveres. Hvis du ikke kan vente så lang tid, så stil dem i fryseren eller spis dem med det samme. Når de bliver kølet, bliver kokosolien hård og massen mere fast. Opbevares bedst på køl.

Prøv at variere med andre tørrede frugter i stedet for abrikoser, eks. rosiner eller svesker. Prøv at tilsætte hakkede mandler eller solsikkekerner. Varier smagen ved at tilsætte lidt appelsinsaft eller -skal, citronskal, kaffe, lakridspulver eller mynte.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: