Bønnepure med hasselnødder og citron

Som variation til hummus og bønnemos, er denne pure med hasselnødder og citronskal et godt alternativ. Nødderne giver en fyldig og rund smag og citronskallen giver en skarp og frisk smag.

1 god portion

100 g tørrede kidneybønner eller 200 g kogte

50 g hasselnødder

50 g løg

1-2 dl olie + vand

Fintrevet skal af 1 økologisk citron

Bønnerne lægges i blød i rigeligt vand natten over. Vandet skiftes og bønnerne koges møre, ca. 30 minutter. Vandet hældes fra og bønner køler af.

Hasselnødderne ristes på en tør pande, til de begynder at skifte farve. Det fremhæver smagen. Sørg for at tage dem af inden de bliver for mørke, da de så kommer til at smage brændt. Lad dem køle af inden de skal bruges.

Alle ingredienserne køres i foodprocessoren til en ensartet masse. Reguler med væske hen ad vejen. Det er nødvendigt at skrabe ned fra siderne undervejs, så alle delene bliver pureret. Smag evt. til med en smule salt.

Spises på ristet brød, som fyld i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger.

Bønnepure med hasselnødder og citron på ristet rugbrød

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: