Andestegte kartofler

Julen er højtid for and og de fleste ænder kaster masser af fedt af sig, når de bliver stegt. Gem endelig fedtet, da det er genialt at stege i. Prøv eksempelvis at råstege kartofler i andefedt. Så får kartoflerne smag fra anden og du sparer på de indkøbte fedtstoffer.

Kartofler renses. Lad skrællen blive på, hvis den er pæn. Skæres i tynde skiver, små tern eller stave. Jeg brugte min foodprocessor og skar dem i tynde skiver. Smelt andefedtet på en varm pande og steg kartoflerne i det. Der skal være nok fedtstof til at kartoflerne bliver stegt gyldne og ikke bliver tørre. Husk at røre jævnligt i kartoflerne, så de ikke brænder på og så de bliver stegt på alle sider. Smag til med salt og server. Da retten er lidt tung i det, er det en god idé at servere salat eller andre grøntsager til.

Andestegte kartofler

Prøv at variere ved at tilsætte forskellige rodfrugter, eks. selleri eller pastinakker.

Fedt fra andre fugle, eks. kylling eller kalkun kan også bruges.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: