Flødestuvede kartofler med selleri

Flødestuvede kartofler er en klassiker, der var meget brugt i 90’erne. Denne udgave er tilsat selleri, som både give smag, variation og hjælper med at få spist sæsonens rodfrugter. Prøv at variere med persillerødder eller pastinakker. Eller lav hele fadet med rodfrugter. Husk at rodfrugter blive meget søde når de bliver tilberedt, så det er en fordel at krydre det skarpt eller servere til det noget der tåler et sødt tilbehør. Du kan justere fedtprocenten ved at bruge kaffe- eller madlavningsfløde i stedet for piskefløde eller bruge vegetabilsk fløde for en mælkefri udgave.

Jeg serverede retten med Klidmosters falske and og en hurtig quinuasalat.

2-3 personer

650 g kartofler

150 g selleri

1/4 l fløde

Salt, peber, muskat

Selleri skrælles, kartofler renses. Lad meget gerne skrællen blive på kartoflerne, hvis den er pæn. Kartofler og selleri skæres i tynde skiver. Hvis du har en foodprocessor der kan snitte i skiver, går det som en leg.

Skiverne blandes, lægges i et ovnfast fad, krydres med salt, peber og muskat og fløden hældes over. Det hele røres let rundt og fadet bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Mærk med en gaffel om kartoflerne er møre.

Server som tilbehør.

Flødestuvede kartofler med selleri

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: