Glutenfri tartelet-pie

Jeg havde en rest tarteletfyld stående i køleskabet, så jeg lavede en pie med det som fyld. Jeg valgte at lave dejen glutenfri for at afprøve hvordan det blev. Og resultatet var ganske glimrende, så her kommer opskriften. Jeg brugte mælk i min dej, men vand eller vegetabilsk mælk fungerer lige så godt.

Glutenfri tartelet-pie

Til 1 person

3/4 dl lunken væske (vand, mælk ell. lign.)

10 g gær

1 dl boghvedemel

1 dl rismel

½ tsk salt

3-4 dl tarteletfyld

Gæren røres ud i den lunkne væske, salt og mel tilsættes og det hele æltes godt sammen. Lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time. Dejen bliver mere luftig efter hævning end den var fra starten, men den bliver ikke lige så luftig som dej af hvedemel, da glutenfri meltyper har en meget ringere hæveevne.

Glutenfri gærdej til pie

Dejen rulles tyndt ud og et lille ildfast fad beklædes med dejen. Husk at der også skal være dej til at lave et låg af. Fyldes lægges i dejen.

Fyld i pie-dejen

Resten af dejen lægges på som låg og pien pensles med olie. Olien gør at den færdige pie ikke bliver alt for tør og giver en gylden overflade.

Færdig pie klar til at komme i ovnen

Pien bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til overfladen er gylden og sprød.

Færdigbagt pie

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: