Speltpirogger med æble-kalkunfyld

Til vores Cook Out, tryllede Camilla nogle pirogger frem, som vi serverede sammen med den lune rødkålssalat.

Speltpirogger med lun rødkålssalat

Fyldet blev lavet af kartofler i små tern, fintsnittet porrer, æbler i små tern, couscous og kalkunfond. Det hele blev sauteret og kogt blidt, til kartoflerne var møre.

Fyld til pirogger

Dejen blev lavet af en hvedesurdej og speltmel. Dejen hævede en times tid og blev rullet tyndt ud og med en skål blev der udstukket cirkler. Fyldet blev lagt på midten af cirklerne og dejen blev foldet sammen om fyldet.

Piroggerne foldes

Kanterne blev presset sammen med en gaffel og piroggerne blev penslet med lidt kalkunfond for smag og farve. De blev bagt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de var gyldne og gennembagte. De blev serveret kolde, men kunne lige så godt være serveret lune.

Smagen var rigtig god. Fonden gav en god og fyldig smag og alle ingredienserne i fyldet stod godt til hinanden og til den grove dej.

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Cook Out I – En madbloggerudfordring « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: