Mandelpanerede kartofler

Som tilbehør til hovedretten til Gourmet Girafferne d. 30. november, tog jeg det meget bogstaveligt at der i opskriften stod “Valgfri kartoffel”. Jeg tog et kig i kasserne med krydderier og lignede og kom frem til at afprøve en sprød panering til kartoflerne. De fungerede ganske godt, men der er stort arbejde med dem, så det er bedst at lave dem, hvis de skal være et ekstra tilbehør og ikke hvis de skal være det bærende element i en middag til mange.

For en glutenfri udgave, brug glutenfri havregryn eller hirseflager.

Tilbehør til 4 personer

3 store kartofler

1 stor håndfuld mandler

1 stor håndfuld havregryn

1 fed hvidløg

Salt, peber

1 æg

Fedtstof til stegning

Kartoflerne renses. Hvis skrællen er pæn, så kog dem med skræl på. Kartoflerne koges til de er møre, afkøles og skæres i 1 cm tykke skiver.

Mandlerne hakkes og blandes med havregryn og krydderier. Hvis det er grovvalsede havregryn, kan det være en fordel at hakke dem en anelse med en god kniv.

Ingredienser til mandelpanering

Ægget piskes sammen og kartoffelskiverne vendes i æg, inden de vendes i mandelpaneringen. Steges gyldne og sprøde på en mellemvarm pande. Serveres varme som tilbehør eller bruges kolde som pålæg.

Den mandelpanerede kartoffel ligger i midten af kartoffeltårnet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: