Henkogte æbler med æblesorbet og chokoladesauce

Til vores Cook Out lavede vi en dessert med variation over æbler. Med inspiration fra den klassiske dessert Pære Belle Helene, lavede vi en æblevariant. Camilla stod for æblerne og chokoladesaucen og jeg hjalp hende med isen.

Æble Belle Rose

Æbler blev skrællet, halveret og kernehuset fjernet. De blev kogt i en lage af vand, brun farin og kvæder, som var en af de æblesorter, vi havde i udvalget. De blev kogt til de var knapt møre. De skal stadig have lidt bid og ikke falde fra hinanden.

Henkogte æbler

Kogelagen blev kogt ind til en sirup og den blev blandet med smeltet god, mørk chokolade, til en lækker chokoladesauce.

Isen lavede vi af æblemos, der var kogt på æbler uden sukker eller vand og kølet godt af efterfølgende. Jeg piskede nogle pasturiserede æggehvider med flormelis og blandede den kolde mos i. Det hele kom i ismaskinen og kørte en halv times tid, til isen var cremet.

Ismassen kommer i ismaskinen

Isen blev til en lækker og luftig æblesorbet. Den var helt hvid, da mosen var meget lys og æggehviderne selvsagt var hvide.

Æbler og is blev anrettet på tallerkener og chokoladesaucen blev hældt over.

Desserten anrettes

Det var en skøn dessert og helt sikkert en jeg vil lave en anden gang.

 

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Cook Out I – En madbloggerudfordring « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: