Råmarinerede æbler med ristet andepaté


Råmarinerede æbler med ristet andepaté

Den første ret til Cook Out I stod Camilla for og det blev en lille appetizer med æbler og andepaté. Æbler endte med at være det gennemgående tema i dagens menu, da vi havde ikke mindre end 4 forskellige slags æbler at gøre godt med.

Ingredienser til appetizeren

Camilla kastede sig over nogle æbler som hun skar i tynde skiver og blandede med lidt porre i tynde, halve skiver. Hun lavede en marinade af æblecidereddike, olivenolie og en smule abrikosmarmelade og hældte over.

Æbler i marinade

Æbler og porrer fik lov at stå på køl i et par timer og trække, inden det blev anrettet.

Marinerede æbler og porrer

Æblerne blev anrettet i små shotsglas.

Appetizer-shots

Den franske andepaté, der var lavet på noget andelever med noget gris (det stod på fransk, så vi gættede os lidt frem), kom ud af dåsen, blev skåret i tern og ristet på en pande i der overskydende fedt fra det bacon der blev stegt til suppen, vi fik til forret. De ristede tern blev lagt oven på æblerne og appetizeren blev serveret.

De syrlige æbler stod godt til den fede pate og de skarpe porrer var gode med sødmen i æblerne. En rigtig lækker appetizer. De marinerede æbler vil også gøre sig godt som tilbehør til kødretter, gerne de lidt tunge eller krydrede retter.

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Cook Out I – En madbloggerudfordring « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: