Langtidsstegt vildtgrydesteg i rødvinssauce

Min svigerfar havde givet mig en vildtgrydesteg og efter succesen med skovduerne, valgte jeg at lave en ret der mindede en anelse om den. Brug de grøntsager du har til rådighed. Rodfrugter og gulerødder vil også passe godt i retten og østershatte kan uden problemer skiftes ud med champignoner eller helt udelades. Brugt soya- eller risfløde for en mælkefri udgave.

Til 5 personer

1 kg vildgrydesteg

½ porre

1 æble

1 stor eller 2 små dåser koncentreret tomatpuré

½ bundt persille

400 g østershatte

3 stængler bladselleri eller selleritop

1/4 l fløde

1/3 flaske rødvin

1 spsk rosmarin

1 spsk urtesalt

Salt + peber

Ovnen tændes på højeste temperatur, ca. 275 grader. Alle grøntsager renses og snittes og lægges i bunden af en Römertopf eller tilsvarende stegeso. Fløde og rødvin hældes over og det hele blandes med rosmarin og urtesalt. Kødet drysses med salt og peber og lægges oven på og låget, der har stået i blød i min. 10 minutter, lægges på. Fadet stilles i ovnen og temperaturen skrues med det sammen ned på 100 grader. Efter 3 timer skrues temperaturen op på 200 grader og retten steger færdigt 1-2 timer.

Vildtgrydesteg klar til at komme i ovnen

Hvis du ikke har så meget tid, kan du stege retten ved 200 grader fra starten af og give den et par timer, men så bliver kødet ikke lige så saftigt og mørt.

Server med kartofler, eksempelvis som mos eller ovnstegte kartofler og kogte eller dampede grøntsager til.

Langtidsstegt vildtgrydesteg

Advertisements

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Biksemad med østershatte « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: