Glutenfri mazarinkage

Opskriften har jeg fået af min svigermor og var oprindeligt til muffins. Jeg har set masser af tilsvarende opskrifter rundt om på nettet, så det er på ingen måde en original opskrift. Jeg har i forhold til den oprindelige opskrift skruet ned for sukkermængden, gjort kagen glutenfri og pyntet med smeltet chokolade og hele mandler og bagt den i en springform, da jeg synes det er meget nemmere end at stå og fedte med muffinsforme.

Kagen er saftig og lækker. Boghvedemelet gør at den får et strejf af struktur, som ikke kommer frem med almindeligt mel, så jeg synes faktisk den smager bedre end med hvedemel. Den smager som købte mazarintærter, bare meget bedre. Og fordi den er bagt med marcipan i stedet for mandelessens, har den ikke den grimme bismag, de billige mazarintærter ofte har.

Kagen hører hverken til i den billige eller sunde kategori, jo mindre man overbeviser sig selv om at smøret er lavet af frisk og sund mælk, marcipanen af sunde mandler og at kakaoen i chokoladen også booster vitaliteten 😉

1 kage

200 g smør

125 g rørsukker

200 g marcipan

3 æg

75 g boghvedemel

Til pynt:

40 g mørk chokolade

50 g smuttede mandler

Smør og sukker røres sammen. Æg og marcipan tilsættes og det piskes nogle minutter, inden boghvedemel tilsættes. Det hele piskes grundigt i yderligere nogle minutter, inden det hældes i en springform.

Bages 20-25 minutter ved 180 grader.

Når kagen er kølet lidt af, pensles den med smeltet chokolade og kagen pyntes med de smuttede mandler, inden chokoladen stivner.

Glutenfri mazarinkage

Reklamer

3 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Restemad efter en god julefrokost « Fenjas mad
  2. Dc
    dec 28, 2011 @ 10:59:02

    Hvad er din erfaring i forhold til holdbarhed? Kan den laves et par dage forinden uden problem eller er det bedst dagen den bliver bagt??

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: