Den økologiske bagebog – et bageprojekt

Økologisk Landsforening har i samarbejde med Il Fornaio, Fuglebjerggard, Skærtoft Mølle, Mejnerts Mølle, Aurion, Søris, Kornkammeret, Mørdrupgård, Urtekram og Gram Slot, udgivet Den Økologiske Bagebog, fyldt med opskrifter på brød og kage med økologisk mel.

Jeg købte Femina i efterårsferien, da bogen fulgte med og jeg har nu besluttet mig for at afprøve alle opskrifterne. Jeg er ikke vant til at følge opskrifter, når jeg bager brød. Jeg bager alle de boller vi spiser her i huset, men jeg kan nærmest kun en opskrift. Men vil jeg prøve andre typer og smage mig frem til, om jeg finder nogle gode variationer af brød morgenmaden og de andre måltider.

Bagebogen ser spændende ud, med indbydende billeder og inspiration til at bruge andre meltyper end hvedemel og rugmel. Selv plejer jeg at holde mig til disse to meltyper og en hel masse frø og kerner. I bagebogen er der ingen grove boller,  men måske kan de forskellige meltyper give ny og anderledes smag, så jeg giver det et forsøg. Der er også opskrifter på kager, madbrød og diverse andet i bogen. Husets teenageknægt har allerede bestilt hvilke opskrifter han gerne vil have at jeg afprøver, så der er fuld opbakning fra familien om at jeg bager mig gennem hele bagebogen.

Her er links til alle opskrifterne. Efterhånden som jeg får bagt mig gennem opskrifterne, skriver jeg mine egne erfaringer her på bloggen. I er meget velkomne til at give jeres besyv med undervejs.

Tryk på billederne, så kommer I til mine oplevelser. I kommer til hjemmesiden med opskrifterne ved at trykke på navnet på opskriften.

Urtekrams mysliboller
Urtekrams gulerodskerneboller
Mormorboller fra Mejnerts Mølle
Aurions brusebadsboller
Il Fornaios durumboller
Il Fornaios focaccia
Naanbrød fra Fuglebjerggaard
Snobrød fra Søris
Gram Slots kuvertbrød
Grupe og Meyers rughvedebrød
Mørdrupgårdbrød
Skærtoft Mølles alsiske grovciabatta
Mejnert Mølles nordiske brød
Fuglebjerggaards rugbrød
Kornkammerets rugbrød uden surdej
Aurions rugbrød med surdej
Brunsviger fra Gram Slot
Gram Slots kringle
Skærtoft Mølles festivalsnegle
Kornkammerets knækbrød
Brødstænger á la Skærtoft Mølle
Søris madpakkebrød i bradepande
Urtekrams pizzasnegle med pesto og tomat
Il Fornaios fuldkornspizza
Brødcroutoner
Urtekrams bløde tortillas
Burgerboller fra Kornkammeret


20 kommentarer (+add yours?)

  1. Eva Andersen
    nov 07, 2011 @ 14:07:00

    Hej Fenja. Det lyder rigtig spændende 🙂 Jeg glæder mig til at se, hvordan det går. Har du lagt mærke til konkurrencen her?: http://www.okologi.dk/baeredygtigt-forbrug/aktuelt-om-oekologi/oeko-nyheder/magasinet-oekologisk/bagekonkurrence-oekologisk-efteraar-2011.aspx Du behøver ikke at have bagt *alle* opskrifter for at deltage 😉 Håber ikke du har noget imod at jeg evt. deler nogle af dine posts på http://www.iloveøko.dk?
    Mvh. Eva, webredaktør på http://www.økologi.dk

    Svar

    • fenjasmad
      nov 07, 2011 @ 15:48:04

      Tak for tippet. Jeg har set konkurrencen og tror jeg vil prøve kræfter med de opskrifter også. Og selvfølgelig må du dele mine posts på hjemmesiden og/eller Facebook 🙂

      Svar

  2. LaCucinaNada
    nov 08, 2011 @ 09:51:13

    Sikke da et projekt du har kastet dig ud i 😉
    Der er mange lækre opskrifter, jeg har også siddet med kogebogen og luret på hvilke jeg skal prøve af. Elsker at afprøve forskellige mel-typer, er særlig vild med mel fra aurion – det har dog kostet mig nogle fadæser også, da nogle af mel-typerne er noget tungere at bage med.
    Følger spændt med i dine erfaringer med brugen af dem.

    Jeg synes særligt det indledende afsnit er godt, her får man lidt dybere forklaring på melsorter mv. Jeg kan anbefale http://www.aurion.dk/ for mere info.

    God bagning,
    Mvh La Cucina Nada

    Svar

    • fenjasmad
      nov 08, 2011 @ 12:34:05

      Jeg håber at mine erfaringer kan bruges af andre end mig. Og Aurion kender jeg godt, da jeg har været på bagekursus hos dem. Men ja, det kræver træning at gå fra almindeligt hvidt hvedemel til alle de andre typer, der ikke har samme bageegenskaber. Til gengæld er smagen hele besvaret værd 🙂

      Svar

  3. Trackback: Urtekrams gulerodskerneboller – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  4. Trackback: Kornkammerets knækbrød – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  5. Trackback: Fuglebjerggaards rugbrød – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  6. Trackback: Økologisk Landsforenings bagekonkurrence « Fenjas mad
  7. Trackback: Mejnert Mølles nordiske brød – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  8. Trackback: Gram Slots kringle – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  9. Trackback: Brunsviger fra Gram Slot – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  10. Trackback: Naanbrød fra Fuglebjerggaard – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  11. Trackback: Gram Slots kuvertbrød – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  12. Trackback: Urtekrams bløde tortillas – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  13. Trackback: Ingrid og Kelds kernerugbrød – Økologisk Landsforenings bagekonkurrence « Fenjas mad
  14. Trackback: Mørdrupgårdbrød – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  15. Trackback: Kornkammerets rugbrød uden surdej – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  16. Trackback: Skærtoft Mølles alsiske grovciabatta – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  17. Trackback: Aurions rugbrød med surdej – Den økologiske bagebog « Fenjas mad
  18. Trackback: Bloggens 1 års fødselsdag « Fenjas mad

Skriv et svar til LaCucinaNada Annuller svar