Rustik vintermos

Vi spiser meget kartoffelmos og som regel bruger jeg en blanding af forskellige rodfrugter sammen med kartoflerne. Jeg synes det smager meget bedre end ren kartoffelmos og så bliver det meget nemmere at få familien til at spise flere grøntsager. Og er rodfrugter billige og fulde af næring her om vinteren, samt at de som regel er til at få danske, så der ikke er helt så meget transport involveret i at få dem frem til butikkerne.

Til 2 personer

500 g kartofler

1 persillerod eller pastinak, ca. 100 g

300 g selleri

1 spsk smør eller olie

Urtesalt, muskat

Grøntsagerne renses. Behold skrællen på, jo mindre den er meget beskidt. Som regel er kartofler og rødder i danske supermarkeder så godt skyllede, at de uden problemer kan spises med skrællen på. Som regel har selleri behov for at blive skrællet. De fleste vitaminer sidder i eller lige under skræller og skrællen gør mosen rustik, så lad endelig være med at skære det fra.

Skært grøntsagerne i mindre stykker og kog dem i usaltet vand. Hæld vandet fra når kartoflerne er møre og mos grøntsagerne sammen med fedtstof. Jeg plejer at bruge en elpisker og piske det sammen i gryden. Smag til med urtesalt og et ordentligt drys muskat.

Mosen er perfekt til vinterens kraftige simreretter. Jeg serverede den sammen med skovduer.

Rustik vintermos med skovdue

3 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Skovduer i cremet fløde-rødvinssauce « Fenjas mad
  2. Trackback: Cremet karrysuppe med majs « Fenjas mad
  3. Trackback: Langtidsstegt vildtgrydesteg i rødvinssauce « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: