Bønnepure af sorte bønner

De fleste kender humus, der er lavet af kikærter og tahin, men der er masser af andre muligheder for at lave forskellige pureer og dip’er af bønner og linser. I denne opskrift har jeg brugt små, sorte bønner, peanut butter og masser af persille. Husk at bruge en peanut butter uden tilsat sukker. De fleste økologiske varianter består udelukkende af jordnødder og salt. De 50 g tørrede bønner bliver til omkring 100 g, når de er kogt.

Ca. 200 g bønnepure

50 g sorte bønner

1-2 spsk (50 g) peanut butter

2 spsk hakket persille

1 fed hvidløg

½ tsk paprika

½ citron, saften

Vand

Bønnerne lægges i vand natten over. Vandet skiftes og bønnerne koges til de er møre, ca. 30 minutter. Når bønnerne er kølet helt af, kommes de i en foodprocessor eller minihakker med de øvrige ingredienser. Det kan være nødvendigt at skrabe sidderne ned en gang eller to, inden pureen er færdige. Brug vand til at regulere konsistensen.

Bønnepure af sorte bønner

Brug pureen som pålæg, fyld i sandwich eller dip til chips eller grøntsagsstave.

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Uge 37 – Sellerisalt og bønnepure af sorte bønner « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: