Sellerisalt

Hvis du er så heldig at få fat på et knoldselleri med top, så smid endelig ikke toppen ud. Du kan bruge den i gryderetter og supper på samme måde som selleri eller bladselleri og de grønne blade kan bruges som grønt drys på maden. Eller du kan lave en portion sellerisalt og bruge det resten af året, når du ikke har frisk selleri til at give smag.

Hjemmelavet sellerisalt

1 selleritop eller 1 bladselleri

Groft salt

Selleritoppen skylles grundigt og tørres godt i et viskestykke. Få så meget vand som muligt presset af inden du går videre, så saltet ikke bliver alt for vådt.

Skær selleritoppen i mindre stykker og læg den i en foodprocessor sammen med groft salt. Brug omtrent samme mængde salt som selleri, altså 200 g salt til 200 g selleritop.

Salt og selleritop

Kør salt og selleri sammen i foodprocessoren. Når det er hakket godt sammen, bredes det ud på en bageplade eller en anden stor plade. Saltet er meget fugtigt, da selleritoppen indeholder en del vand.

Friskhakket sellerisalt

Stil pladen et lunt og tørt sted og rør rundt i saltet mindst en gang om dagen. Det tager nogle dage før det er tørt.

Tørt sellerisalt

Når saltet er helt tørt, køres det en tur i blenderen, så selleri og salt bliver helt findelt. Eller du kan lade det være en rustik sellerisalt og bruge den i kværn. Saltet hældes på glas eller andre lufttætte beholdere.

Hjemmelavet sellerisalt

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Uge 37 – Sellerisalt og bønnepure af sorte bønner « Fenjas mad
  2. Trackback: Hokkaido-ravioli « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: