Sensommermarmelade med mynte

Nedfaldsfrugt er glimrende til marmelade, blot de bliver skyllet grundigt og evt. pletter skåret fra. De sidste mirabeller kan stadig samles og blommer og æbler er begyndt at falde af træerne. Tilsammen bliver æbler og stenfrugter til en skøn, mild og cremet marmelade og mynten giver den et friskt twist.

3 glas

500 g æbler

500 g mirabeller og/eller blommer

100 g økologisk rørsukker

1 spsk finthakket frisk mynte

Æbler skrælles, kernehus fjernes og frugten skæres i mindre stykker. Blommer og mirabeller vaskes og stenene fjernes. Frugten kommes i en gryde med halvdelen af sukkeret og koges op ved jævn varme. Når det koger, skrues ned på laveste blus og koger indtil frugten er kogt godt sammen. Smages til med sukker. Jeg foretrækker at marmeladen ikke bliver for sød, så frugten smager godt igennem. En håndfuld friskhakket mynte tilsættes, når marmeladen er taget af varmen.

Den varme marmelade hældes direkte på skoldede, atamonskyllede glas og lukkes stramt til.

Sensommermarmelade med mynte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: