Rødbedesalat med grønkål og grape

Efteråret og vinteren bryder på masser af kål og rodfrugter, sprængfyldte med vitaminer og fibre. Selv har jeg svært ved at få brugt grønkål, men i denne opskrift går grønkålen i spænd med grape og rødbede og bliver lækker. Brug salaten som farverigt tilbehør eller som en sund og let frokost.

Salat til 2 personer

100 g frisk grønkål

1 rødbede, ca. 100-150 g

1 økologisk rød grapefrugt

Sesamfrø

Olie

Honning

Grønkål skylles og ribben skæres fra. Kålen snittes fint. Grønkål er en grov kålsort, så det er nødvendigt at snitte den fint, for at gøre den lækker at spise i rå tilstand. Rødbeden skrælles, rives groft og blandes med kålen.

Grapefrugten vaskes og skalles rives fint. Frugten filetteres, se hvordan her, hvis du ikke har prøvet det før. Grapefiletterne lægges til side. Den overskydende saft der sidder tilbage i det du har skåret fra, vrides ned i en skål og blandes med den fintrevne skal og olie og smages til med flydende honning.

Salaten blandes med dressingen og hældes i en skål. Grapefiletterne anrettes ovenpå og der drysses sesamfrø, der er tørristet et par minutter på en hed pande, over.

Rødbedesalat med grønkål og grape

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Nina Sandal Holm
    sep 06, 2011 @ 10:40:28

    Det lyder vildt lækkert! Og sundt. Det er altid godt at kombinere frisk frugt med de mere “tunge” grøntsager, såsom kål. Og så lige med et twist at sesam – uhm. Det vil jeg prøve en dag.

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: