Fløjlsbløde fuldkornspandekager

Fuldkornspandekager lyder tungt og en del opskrifter smager også lidt for helseagtigt og sundt. Denne opskrift kombinerer 100 % fuldkorn, dejlig smag og god mæthedsfølelse. Pandekagerne kan med fordel bages om aftenen og varmes op til morgenmaden, så der er tid til at servere pandekager til morgenmad selv på hverdage. Servér med frisk frugt eller frugtmos eller servér dem som søndagsmorgenmad med marmelade, sirup og hakkede nødder. På billedet er de anrettet med chokoladesovs og kokosmel. Mums!

Morgenmad til 4-5 personer

2 dl havregryn, helst grovvalsede

4 dl vand

5 æg

2½ dl mælk

200 fuldkornsspeltmel

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

Havregryn og vand koges til en lind havregrød og køles en smule af. Alternativt kan bruges en rest kold havregrød.

Havregrøden blandes med de øvrige ingredienser. Brug en håndmikser, så går det som en leg.

Dejen steges som små, tykke pandekager i en smule fedtstof på en varm pande.

Fløjlsbløde fuldkornspandekager

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Christina
    Oct 07, 2011 @ 15:49:08

    Tror du man kan bruge noget andet i stedet for havregryn? F.eks. perlebyg?🙂

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: