Mirabelle-wok

Mirabellerne vælter ned fra træerne lige nu, så det er nu de skal plukkes og samles. De er gode til at spise, til at lave saft eller grød af, i kager eller i madlavningen. I denne opskrift udnytter jeg syrligheden fra frugterne i den varme mad, inspireret af den blommesauce man kan købe til sin wokmad. De øvrige ingredienser er udtryk for hvad jeg havde i køleskabet, ikke en facitliste for hvad der skal i retten. Så lad dig inspirere af opskriften og brug hvad du har tilgængeligt.

2-3 personer

20 mirabeller

2 fed hvidløg

1 knold ingefær

1 løg

1 gulerod

5 pralbønner

4 blade spidskål

½ squash

½ peberfrugt

100 g champignon

150 g bønnespirer

Soyasauce

Mirabellerne skæres fri for sten.

Mirabeller, klar til at komme i wok'en

Alle grøntsagerne snittes i strimler. Hvidløg og ingefær hakkes fint.

Grøntsager klar til wok

Mirabeller, løg, hvidløg og ingefær steges i olie, til løg er blødt. De øvrige grøntsager tilsættes en eller to slags ad gangen. Start med dem der skal have længst tid, gulerødder og bønner og slut af med peberfrugt, der skal have kortest tid. Når alle grøntsagerne er tilsat, smages til med soyasauce og retten steges videre til grøntsagerne er tilpas møre, efter smag.

Mirabelle-wok

Server med fuldkornsris eller kogte, hele korn og evt. en gang salat.

Hvis du har lyst til at tilsætte kød eller tofu, så steges det før løg og mirabeller eller sammen med.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: