Solbær-æblemarmelade

De sidste solbær skal bruges og de første nedfaldsæbler ligger klar på græsplænen. Marmeladen smager kraftigt af solbær, men har en lidt mere blød konsistens end solbærmarmelade, på grund af æblerne. Og så er det en måde at få sommerens solbær til at strække længere, hvis man ikke har så mange, men er glad for solbærmarmelade.

2-3 glas

500 g rensede solbær

500 g rensede æbler

100 økologisk rørsukker

Atamon

Solbær renses for stilke og skylles. Æblerne skrælles og kernehus fjernes. Bær og frugt kommes i en gryde med halvdelen af sukkeret og kommes i kog ved blid varme. Husk at røre jævnligt, så det ikke brænder på. Når det koger, skrues ned på laveste blus og marmeladen koges indtil frugten er kogt ud og marmeladen er nogenlunde jævn i konsistensen. Smages til med sukker og der røres en smule atamon i. Hældes direkte på skoldede, atamon-skyllede glas og lukkes.

Da sukkermængden er lille, er det nødvendigt at tilsætte atamon, for at forlænge holdbarheden. De uåbnede glas opbevares mørk og gerne køligt, mens de åbne glas opbevares i køleskabet.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: