Lakridskylling

Danskere er glade for lakrids og her er en opskrift der kombinerer helstegt kylling med lakrids.

Til 4 personer

1 hel kylling

1 kg kartofler

1 fennikel

3 tsk engelsk lakridspulver

Salt

Kartofler renses, skæres i passende stykker og lægges i bunden af en Römertopf. Fennikel renses og skæres i mindre stykker og blandes med kartoflerne. Salt og 1 tsk lakridspulver røres i kartoflerne og fennikel. Kyllingen skylles og gnides i salt og lakridspulver. Lægges ovenpå kartoflerne og låget kommes på.

Kartofler og fennikel til lakridskylling

200 grader i ca. 1½ time. Mærk efter om kartoflerne er møre og om kødet slipperne benene. Temperaturen kan skrues godt op til sidst, hvis maden lige mangler det sidste for at blive færdigt.

Færdigstegt lakridskylling

Server med dampede grøntsager, eks. gulerødder og kål eller porrer.

Velbekomme!

Husk at gemme stegeskyen og brug den som fond i en suppe eller gryderet. Der er masser af smag i den.

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Lakrids-kokossuppe med kylling « Fenjas mad
  2. Trackback: Lakridsrejer « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: