Æble-rosmarinmarmelade

Frugt og krydderurter er gode makkere, der desværre er alt for overset. Her er en opskrift på æblemarmelade med rosmarin. Mynte og citronmelisse er også godt i marmelader.

3-4 glas

1 grydefuld æbler

1 spsk frisk rosmarin

Sukker

Atamon

Æblerne skrælles og kernehus fjernes. Kommes i en gryde med sukker og koges op, mens der røres ofte. Når det koger, skrues ned på laveste blus og marmeladen koger til æblerne er kogt ud. Smages til med sukker. Rosmarinen hakkes fint og røres i marmeladen lige inden den tages af blusset. En anelse atamon tilsættes for at forlænge holdbarheden. Hældes direkte på skoldede, atamonskyllede glas, der lukkes stramt med det samme.

Mængden af sukker afhænger af æblesorten og hvor sødt du kan lide din marmelade. Prøv dig frem, men start med en smule sukker, da det er nemmere at tilsætte mere sukker end at fjerne det igen.

Rosmarinsmagen træder frem når marmeladen har fået lov at trække en dag eller to.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: