Kartoffel/spidskålslagsagne

Spidskålen er frisk og lækker lige nu. Den kan stort set bruges lige som vinterens hvidkål, men er mindre grov og mere frisk i smagen. I denne opskrift er en variant af den klassiske lagsagne, men med kartofler og spidskål i stedet for lagsagneplader. Her er den vegetarisk, men smid noget kød i sovsen, hvis du har lyst til det. Hvis du skifter fløden ud med soya- eller risfløde og dropper osten, har du en vegansk udgave. Andre grøntsager gør sig også godt i sovsen, eks. fennikel, squash, peberfrugt og porre.

Til 2 personer

½ kg kartofler

½ spidskål

2 dåser tomater

2 løg

2 gulerødder

2 fed hvidløg

1 sjat fløde

Revet ost

Kartoflerne renses og koges. Når de er kølet af, skæres de i skiver.

Spidskålen snittes i strimler og dampes møre.

Løg og hvidløg snittes og svitses i olie. Gulerødder rives groft og tilsættes sammen med tomater. Smid en håndfuld friske eller tørrede krydderurter i efter smag og lad retten simre i 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Smag til med salt, peber og en sjat fløde.

Læg halvdelen af sovsen i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelskiver og kål ovenpå og slut af med resten af sovsen. Drys revet ost hen over og gratiner i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til osten er gylden.

Kartoffel/spidskålslagsagne

Server med en gang salat eller groft brød.

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Uge 27 – Kartoffel/spidskålslagsagne, grøn salat med fennikel og jordbærflødeis « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: