Kartoffelsalat med persillepesto

Nye kartofler er perfekte sammen med persille og her er en opskrif,t der er god som ledsager til grill eller som en let frokostret.

Til 3-4 personer

Persillepesto

1 bundt persille

½ dl solsikkefrø

1 dl olivenolie

Salt

Persille skylles grundigt og vrides for vand. Den nederste cm af stænglerne skæres fra og kasseres, resten af stænglerne bruges. Solsikkefrø ristes på en pande i et par minutter under konstant omrøring, til de har taget farve, men ikke er blevet brændte. Det fremhæver smagen.

Persille, afkølede solsikkefrø og halvdelen af olien køres i foodprocessor. Tilsæt løbende lidt mere af olien, til der er nok til at køre pestoen fin. Smag til med lidt salt.

Pestoen kan holde sig i en uges tid i køleskabet i en beholder med låg. Når olien dækker pestoen, holder den sig bedst.

Persillepesto

Kartoffelsalat

1 lille gryde nye kartofler

3 forårsløg

3 grønne asparges

Persillepesto

Kartoflerne vaskes og koges med skræl. Hvis skrællen er fin, spises kartoflerne med skrælles, ellers pilles kartoflerne. Det er vigtigt at kartoflerne får lov at køle af inden de blandes med persillepestoen, da rå persille indeholder jordbakterier, der kan blive giftige for mennesker.

Kartoflerne skæres i skiver og blandes med nogle skefulde persillepesto. Forårsløg og asparges skæres i skiver og blandes med kartoflerne.

Kartoffelsalat med persillepesto

Advertisements

1 kommentar (+add yours?)

  1. Apple
    jun 15, 2011 @ 10:22:13

    Mums, det ser nemt og lækkert ud 🙂

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: