Whiskeysovs

Sovs er efterhånden en meget sjælden ledsager til maden i vores køkken, men denne er fantastisk til særlige lejligheder. Den er på alle måder syndig og den smager forrygende.

Jeg serverede den til helstegt hjortemørbrad med nye kartofler og smørstegte asparges. Et måltid der var en restaurant værdig.

Sovs til 3-4 personer

50 g smør

1 tsk sød paprika

1 tsk rosmarin

1 tsk timian

1 lille dåse koncentreret tomatpuré

1/4 l piskefløde

1 dl whiskey

Smøret smeltes i en gryde og krydderierne steges i det. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det koge i nogle minutter, til alkoholen er fordampet. Smag evt. til med en smule salt.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: