Stegt rug med grøntsager

Som alternativ til ris, som er en belastning for klimaet på grund af dyrkning og transport, kan vi spise det nordiske alternativ, kogt korn. I denne opskrift har jeg brugt hel rug, men man kan bruge alle typer korn, eks. hvede, spelt, byg, ølandshvede og kamut. Kan du ikke tåle gluten, så brug fuldkornsris i stedet.

Brug de grøntsager du har i køleskabet. Nedenstående er blot til inspiration. Krydr retten så det passer til tilbehøret.

Den stegte rug er god som tilbehør, der hvor du normalt bruger ris.

Til 4 personer

3 dl hel rug

6 dl vand

1 løg

1 pastinak

1 skive kålrabi

Salt, peber, krydderier

Rug koges i vandet med en smule salt. Smag på hvornår det er mørt, ca. 45 minutter og hæld evt. overskydende vand fra.

Grøntsagerne snittes i fine stykker og steges i en smule olie. Den kogte rug tilsættes og steges med til den er gennemvarm og grøntsagerne er passende. Smag til med salt, peber og krydderier der passer til resten af måltidet.

Stegt rug med grøntsager

Du kan lave retten af en rest kogt korn eller ris fra dagen før. Så er der hurtigt mad og du får udnyttet en god rest fra køleskabet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: