Fuldkornspasta med urteflødesovs og basilikumtofu

Jeg har flere gange forsøgt mig med tofu uden det store held, da jeg ikke synes det smager af særligt meget. Men i helsekosten fandt jeg en pakke basilikumtofu, som jeg besluttede at prøve og det smagte faktisk godt. Jeg lavede en omgang pasta med flødesovs til og tilsammen var det et rigtigt lækkert måltid.

Til 3 personer

2 løg

1 gulerod

1 lille squash

2 fed hvidløg

1 stykke frisk ingefær

2 håndfulde friske krydderurter, eks. oregano, løvstikke, estragon og citronmelisse

1/4 l fløde

300-400 g fuldkornspasta

1 pakke basilikumtofu

Grøntsagerne snittes i små stykker. Løg steges i lidt olie med hvidløg og ingefær. De øvrige grøntsager tilsættes efter et par minutter og fløden hældes over, når de har stegt med i et par minutter. De finthakkede urter tilsættes og sovsen simrer i ca. 15 minutter, til grøntsagerne er møre. De må gerne have lidt bid endnu. Smag til med salt og peber.

Tofuen skæres i skiver og steges sprød på en pande  lidt olie.

Kog pastaen og anret sovsen ovenpå. Læg den sprødstegte tofu øverst og server.

Fuldkornspasta med urteflødesovs og basilikumtofu

For en glutenfri udgave, server med glutenfri pasta eller fuldkornsris. For en mælkefri udgave, brug soya- eller risfløde i stedet for almindelig fløde.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: