Klassisk rabarbergrød

De første rabarber er klar til at blive trukket op og jeg brugte påsken på at lave årets første rabarbergrød.

Kunsten med at lave en god rabarbergrød er at lade være med at tilsætte vand. Her følger opskriften på en helt klassisk rabarbergrød.

500 g rabarber, gerne vinrabarber

100 g rørsukker

½ tsk ren vanilie

Rabarber renses og skæres i ½ cm tykke skiver. Puttes i en gryde med 3/4 del af sukkeret og vanilien og kommes i kog ved jævn varme. Når det koger, skrues der ned på lav varme og grøden simrer i en halv time, til rabarberne er kogt ud. Husk at røre jævnligt, så grøden ikke brænder fast. Smag til og tilsæt evt. resten af sukkeret.

Klassisk rabarbergrød

Hvis du ikke har ren vanilie, kan du koge en halv vaniliestang med eller udskifte noget af sukkeret med vaniliesukker eller helt udelade det.

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Uge 19 – Klassisk rabarbergrød og pandekagefyld med and « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: