Nem tomatsuppe

Efter en hel vinter med rodfrugter, er det rart med lidt afveksling. Og lige nu vælter det op med friske krydderurter i haven, så jeg brugte løs i suppen. Er du ikke så heldig at have friske krydderurter, så kan tørrede krydderier sagtens bruges. Brug dem du kan lide. Jeg brugte frisk oregano, løvstikke og estragon i denne udgave.

Jeg havde en lammefond i fryseren, kogt på en lammeknogle, løg, gulerod, peberkorn, laurbærblade og enebær. Jeg brugte halv fond og halv vand. I mangel på god fond eller for en vegetarisk udgave, er bouillonterning glimrende alternativ.

Vores erfaring er at der skal bruges omkring 1½ dåse tomat pr. person til aftensmad, hvis alle er sultne og vilde med tomatsuppe. Og er der rester, kan det spises dagen efter, fryses ned til senere brug eller bruges som base i en tomatsovs, kødsovs, gryderet eller andet.

Til 2-3 personer

3 dåser tomater

3 fed hvidløg

2-3 løg

1 liter vand/bouillon/fond

2 håndfulde friske krydderurter eller en god portion tørrede krydderier

Alle ingredienserne koges i en halv times tid eller til løg er mørt. Blendes og smages til med salt og peber. Tilsæt evt. en sjat fløde. Hvis den er for kraftig i smagen, tilsæt en smule ekstra vand. Hvis den ikke smager af nok, kan du tilsætte en dåse koncentreret tomatpuré.

Tomatsuppe inden kogning

Server den som den er eller tilsæt kogt fuldkornsspaghetti, suppenudler, kogt korn eller fuldkornsris eller quinoa for en glutenfri variant. Server evt. hjemmelavede brødcrutoner til.

Varm tomatsuppe med smag og fylde

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Gram Slots kuvertbrød – Den økologiske bagebog « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: