Helstegt forårskylling

Lige nu myldrer krydderurterne op i haven og det nyder jeg til fulde i min madlavning. Her er en opskrift på mør og saftig kylling tilberedt i römertopf med masser af friske krydderurter fra haven. Jeg brugte løvstikke, oregano, estragon og citronmelisse. Brug de krydderurter du har tilgængeligt eller brug tørrede krydderier.

Til 3 personer

1 kylling, 1200 g

1 kg kartofler

5 fed hvidløg

2 håndfulde friske krydderurter eller en god portion tørrede krydderier

Salt

Kartoflerne renses og skæres i mindre stykker, lægges i bunden af en römertopf eller anden stegeso. Halvdelen af de hakkede krydderurter og halvdelen af hvidløgene i mindre stykker og salt blandes med kartoflerne. Den rensede kylling gnides med salt, resten af krydderurterne og hvidløget og lægges på kartoflerne.

Låget, der har stået med koldt vand i, i mindst 10 minutter, lægges over og fadet stilles i kold ovn og der tændes på 200 grader. Kyllingen er færdig efter små to timer. Hvis ovnen er varm fra starten, nedsættes stegetiden med ca. 15 minutter. Mærk efter hvornår kartoflerne er møre, så er kyllingen også klar.

Helstegt forårskylling

Parter kyllingen og server den med kartoflerne og en god omgang salat til.

Efter smag og behag kan du tilsætte andre grøntsager til retten, eks. pastinak, persillerod, selleri, løg og gulerødder. Hvis der er kylling i overskud, så brug det i en salat eller som topping på pizza eller i en suppe.

Husk at koge fond på skroget og de afpillede ben, skind og brusk. Det kommes i en gryde med vand der lige dækker, tilsæt et løg, en gulerod, laurbærblade, peberkorn og enerbær, kog det en halv times tid, si det og kog det ind ved god varme i 5-10 minutters tid. Fonden kan fryses og bruges som base i en god suppe.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: