Råstegte kartofler og rodfrugter i kyllingefedt

Opskriften tager udgangspunkt i en god portion kyllingefedt jeg havde i overskud efter at have kogt 5 store, lækre økokyllinger til tarteletfyld. Andefedt kan bruges på samme måde. I mangel på fjerkræfedt eller hvis du ikke har lyst til at spise animals fedt, kan du bruge olie i stedet.

Grøntsagerne svinder rigtigt meget når de bliver råstegte, så beregn ca. dobbelt så meget som du normalt vil tilberede. Det er bestemt ikke en ret man skal spise flere gange om ugen, da grøntsagerne suger temmeligt meget fedt, men en sjælden gang imellem er det lækkert.

Brug et bredt udvalg af årstidens rodfrugter og kartofler. Benyt chancen til at få ryddet op i grøntsagsskuffen. Jeg brugte halvt kartofler og halvt rodfrugter. Brug eksempelvis:

Kartofler

Løg

Kålrabi

Selleri

Pastinak

Persillerod

Løg

Jordskokker

Alle grøntsager skæres i tynde skiver eller i små tern. Fedtstoffet varmes godt op på en sautepande eller lignende og kartoflerne kommes i først, da de skal have længst tid. Alle grøntsagerne steges i et godt lag fedtstof i en lille halv times tid ved kraftig varme, men der røres i dem jævnligt. Smag til med salt, peber og timian eller andre krydderier, der passer til resten af måltidet.

Råstegte kartofler og rodfrugter

Server som tilbehør til et stykke stegt kød eller fisk. Da retten er meget fed, er det en god idé at servere en god portion salat til, for at opveje den fede mad.

Reklamer

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Uge 15 – Grøntsagsspækket boller i karry og råstegte kartofler « Fenjas mad
  2. Trackback: Appelsinstegte kyllingefiletter « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: