Grøntsagsspækket boller i karry

Boller i karry er en klassisker, som de fleste børn (og voksne) kan lide. Her er en variant uden mælk og gluten og med masser af grøntsager. Da sovsen er lavet af grøntsager, er det nemt at snige mange grøntsager i hele familien. Grøntsagerne i retten kan varieres alt efter hvad der ligger i grøntsagsskuffen og det samme kan mængderne. Prøv dig frem og find en variant du kan lide. Vær opmærksom på at retten nemt bliver meget sød, da mange af rodfrugterne er søde, så den tåler masser af kraftigt krydderi.

Til 4 personer

Sovs:

2-3 spsk karry

200 g pastinak eller persillerod

80 g jordskokker

160 g selleri eller kålrabi

80 g løg

2 fed hvidløg

1 dåse kokosmælk, 400 ml

4 dl vand

1 bouillonterning

Olie

Karryen røres med en smule vand, så den bliver til pasta. Det forhindrer at den kommer til at smage brændt. Svitses i olie. Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker og svitses sammen med karryen. Kokosmælk og vand hældes ved og det hele simrer under låg i en halv times tid, til grøntsagerne er møre. Sovsen blendes med stavblenderen og smages til med salt, peber og evt. mere karry. Tilsæt en smule vand hvis sovsen er for tyk.

Kødboller:

400-450 hakket kylling eller kalkun

80 g løg, finthakket

130 g gulerod, fintrevet

1 æg

Salt, peber

Farsen røres sammen og formes til boller med en teske. Bollerne kommes direkte ned i den færdige sovs og koges i 15-20 minutter. Tjek at kødbollerne er gennemkogte inden serveringen.

Serveres med fuldkornsris og en god gang salat til.

Sund udgave af boller i karry

Advertisements

3 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Uge 15 – Grøntsagsspækket boller i karry og råstegte kartofler « Fenjas mad
  2. Jane
    Sep 09, 2011 @ 17:02:31

    smager også rigtig godt med æbler i sovsen se opskrift hvor der bruges æbler http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/708/Svinekoed-opskrifter/Boller-i-Karry

    Svar

    • fenjasmad
      Sep 10, 2011 @ 12:52:31

      I denne opskrift havde jeg udeladt æbler, da rodfrugterne er meget søde, så det var ikke nødvendigt. Men æbler er bestemt en god mulighed i karrysovs 🙂

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: