Rodfrugtchips

Nu hvor vinteren er ved at være til ende og  de nye forårsgrøntsager så småt begynder at blive synlige i horisonten, har vi snart spist rodfrugter på omtrent 1000 måder. Her er en opskrift på en snack som snildt kan afløse de vanlige chips og som kan serveres som tilbehør til aftensmaden, til velkomstdrinken eller i en skål til aftenhyggen.

Alle rodfrugter kan bruges, så slip fantasien løs og tøm grøntsagsskuffen. Lad gerne skrællen blive på, hvis den ikke er for beskidt.

Jeg brugte palmin til kogningen, men olie kan også bruges. Tag hvad du har i huset. Beregn ca. ½ liter eller mere, hvis gryden er bred.

Brug eksempelvis: Pastinak, persillerod, selleri, jordskok, rødbede, kartoffel, gulerod, kålrabi.

Forskellige rodfrugter renses og skæres i 1-2 mm tynde skiver. En grøntsag ad gangen koges i hed olie til de har skiftet farve. Pas på de ikke bliver for mørke, da de så kommer til at smage brændt. Tages op af olien og lægges på fedtsugene papir. Det er vigtigt at grøntsagerne bliver kogt hver for sig, da de ikke nødvendigvis skal have lige lang tid.

Rodfrugtchips af blandede rodfrugter

Chipsene er bedst kort efter de er kommet op af olien, men de kan sagtens spises senere på aftenen. Smag dig frem om det er nødvendigt at drysse salt eller krydderier på. Jeg synes de har rigeligt smag i sig selv til at det ikke er nødvendigt.

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Uge 14 – Grøntsagsgratineret fuldkornspasta og rodfrugtchips « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: