Andepie

Denne opskrift er opstået ud fra en rest steg and. Alle former for kød kan bruges eller brug bønner eller kikærter for en vegetarisk udgave. Alle former for grøntsager kan bruges, så brug retten til at få ryddet ud i resterne i køleskabet. Jeg brugte resterne af kartoflerne fra andestegen og en rest timiankål der stod og gemte sig i køleskabet. Brug løs af grøntsagerne i grøntsagsskuffen, gerne dem der trænger til at blive brugt først. Kun fantasien og smagsløgene sætter grænser for hvad der kan komme i denne pie.

Jeg brugte friskkværnet hel ølandshvede som fuldkornsmel, men det er lige så godt at bruge grahamsmel, rugmel, fuldkorns speltmel eller andet fuldkornsmel. Jeg brugte hvedemel som hvidt mel, men prøv med sigtemel, sigtet spelt eller boghvedemel i stedet.

Dejen rækker til et stort fad, der med det rette fyld snildt mætter 4 personer.

Dej:

180 fuldkornsmel

150 hvidt mel

130 g margarine

½ dl koldt vand

Dejen æltes sammen og stilles på køl i en halv times tid. 2/3 af dejen rulles ud og et rummeligt ildfast fad beklædes med det. Hvis dejen har svært ved at hænge sammen, så tilsæt en smule eksta vand. Den store mængde fuldkornsmel kan gøre dejen lidt svær at arbejde med.

Resten af dejen rulles ud og lægges på som låg, når fyldet er kommet i.

Fyld:

2 løg, fintsnittet

1 dåse hakkede tomater

1 dl vand

1 spsk karry

Rest and eller andet kød eller bønner

Rest kartofler i små tern, eller rest ris

Rest tilberedte grøntsager eller friske, fintsnittet eller groftrevet

Evt. 100 g bønnespirer

Karryen svitses i lidt olie og løgene kommes ved. Kød i små stykker kommes i, sammen med de øvrige ingredienser. Hvis du buger friske grøntsager, så kom dem i sammen med løgene og lad dem stege lidt inden resten kommer i.

Lad det simre til alt er mørt og smag til med lidt salt og peber. Lægges i fadet med dej, låget lægges på og lukkes til i kanterne med vand og en gaffel.

Bages i bunden af ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, til låget er sprødt og gyldent.

Andepie - perfekt restemad

Advertisements

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Urtekrams mild thaiwok « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: