Timiankål

Hvidkål er billigt og let tilgængeligt på denne årstid. Jeg har ofte svært ved at få det brugt, så jeg er begyndt at forsøge mig med forskellige måde at bruge det på. Denne ret egner sig som tilbehør til steg pølse eller frikadeller eller andet der har en kraftig smag. I sig selv er det lidt tamt, men det er godt som ledsager til noget krydret.

350 hvidkål, fintsnittet

150 løg, i tynde skiver

1 spsk timian

1 spsk hvidvinseddike

2 dl vand

Salt

Løget steges i et par minutter i olie ved god varme. Det må helst ikke tage for meget farve, da det påvirker smagen. Tilsæt hvidkålen og lad det stege med i et par minutter. Hæld vand og hvidvinseddike ved og krydr med timian og en smule salt. Læg låg på og lad retten simre ved lav temperatur i et kvarters tid. Når kålen er næsten mør, fjernes låget og temperaturen hæves, så resten af væsken kan fordampe. Kålen må gerne blive en smule stegt. Smag det evt. til med lidt ekstra salt og peber.

Timiankål

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Andepie « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: