Sellerisuppe

Selvom foråret er på vej, kan det stadig være rart med en varm suppe. Denne variant tager udgangspunkt i de danske grøntsager der er tilgængelige lige nu.

Suppe til 2 personer

½ selleri

2 pastinakker eller persillerødder, alternativt jordskokker eller gulerødder

2 porrer eller 3-4 løg

2 fed hvidløg

1 liter væske, gerne en god hjemmelavet fond eller bouillion og vand

Grøntsagerne renses, skæres i mindre stykker og koges i væsken i ca. 20 minutter, til de er møre. Blendes med stavblender og smages til med salt, peber, evt. citronsaft og lidt fløde eller creme fraiche.

Serveres som den er, evt. pyntet med lidt brødcroutoner eller sprødstegt bacon eller pølse skiver eller med lidt friskhakkede krydderurter eller porre.

Sellerisuppe med brødcroutoner

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Helstegt kylling i römertopf « Fenjas mad
  2. Trackback: Rodfrugtlagsagne « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: