Prinsessesalat med peberrodsdressing

En variant af råkost, der spiller med farverne og får en perfekt prinsessefarve af kombinationen af rødbede og selleri.

Salat til 3 personer

1 rødbede

1 skive selleri, ca. 1½ cm, alternativt en stor persillerod eller pastinak

80 g bønnespirer, alternativt en groftrevet gulerod

Dressing af:

1 spsk olie

1 spsk flydende honning

1 spsk eddike

Revet skal af ½ øko-citron

1½ cm frisk peberrod, fintrevet

Rødbede og selleri skrælles og skæres i fine flager med kartoffelskrælleren. Blandes med bønnespirer.

Dressingen rystes sammen. Det gøres lettest i et tom syltetøjsglas med låg. Dressingen hældes over salaten og den blandes. Anrettes fint på et fad, så farve og form kommer til sin ret. Lad gerne salaten trække en time eller to inden serveringen, så smager træder kraftigt frem.

Prinsessesalat med peberrodsdressing

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Uge 12 – sellerisuppe og prinsessesalat « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: