Jordskoksalat med sennepsdressing

Det er årstid for for jordskokker, der smager nøddeagtigt når de bliver spist rå. Jeg lavede en hurtig og lækker salat af en portion jordskokker fra grøntsagsskuffen og dressingen blev til på basis af et næsten tomt glas sennep jeg fandt i køleskabet under rengøringen.  Jeg havde prøvet at lave linsespirer, som supplement til de bønnespirer jeg plejer at lave og de passede godt til salaten.

250 g  jordskokker

80 g linsespirer

10 sorte oliven uden sten

Dressing af :

Sennep

Olie

Citronsaft

Hvidløg

Jordskokker renses og skæres i tynde skiver. Blandes med spirer og oliven i skiver.

Dressingen rystes sammen i et tømt syltetøjsglas eller lignende. Brug lige dele sennep, olie og citronsaft og smag til med et fed presset hvidløg. Hæld dressingen over salat og bland det godt. Det er vigtigt at dressingen kommer over jordskokkerne hurtigt, da de hurtigt ilter og bliver brune, men det modvirker dressingen.

Jordskoksalat med sennesdressing og linsespirer

I stedet for linsespirer, kan du bruge bønnespirer eller andre spirer eller groftrevet gulerod. I stedet for oliven kan du prøve med kapers eller marinerede hvidløg i skiver.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: