Grøntsagsæggekage uden mælk og gluten

Vi får poser med årstidens grøntsager gennem Aarhus Økologiske Fødevarefællesskab og de består hovedsageligt af rodfrugter og kål på denne årstid, så de fleste retter vi spiser, er proppet med vintergrøntsager.

Jeg har lavet en udgave af den klassiske æggekage, fyldt med grøntsager og uden mælk og gluten. Hvis du ikke har problemer med mælk eller gluten, kan du selvfølgelig bruge almindelig komælk og hvedemel eller fuldkornsmel. Og alle grøntsager fungerer i princippet i æggekagen. Prøv evt. med en rest kogte kartofler eller pasta, så får du brugt dine rester i stedet for at smide dem ud.

Hvis du skal lave æggekage til mange, kan du med fordel hælde det i et fad eller bradepande og sætte det i ovnen, i stedet for at kæmpe med flere pander på komfuret på en gang.

Æggekage til 2-3 personer

2 gulerødder

1 pastinak eller persillerod, alternativt en skive selleri

1 porre

100 g bønnespirer

6 æg

2½ dl mælkeerstatning

1 dl maizenastivelse

Salt, peber

Gulerødder og pastinak rives groft og porren snittes fint.

Revne og snittede grøntsager klar til brug

Grøntsagerne sauteres på panden i en smule olie. Hvis det bliver for tørt og er ved at brænde på, så tilsæt en smule vand i stedet for mere olie. Bønnespirerne kommes med på panden til sidst, når de andre grøntsager er næsten møre og sauteres med et par minutter.

Æg, mælk og mel piskes grundigt sammen og krydres med salt og peber. Æggeblandingen hældes over grøntsagerne, der lægges låg på panden og skrues ned på lavt blus. Når æggemassen er stivnet, er æggekagen klar til servering.

Server med en skive ristet brød, stegt bacon eller pølseskiver, hvis du er til kød eller pynt med friske krydderurter og tomater, når det er sæson for det.

Færdig grøntsagsæggekage klar til servering

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: