Lynstegt båndpasta med grøntsager

Under oprydning i køkkenskabet, fandt jeg en halv pakke fin, italiensk båndpasta, som desværre smagte ret uinteressant, når vi er vant til at spise fuldkornspasta. Så jeg besluttede at lave en variant af stegte nudler med grøntsager ud af dem og det blev rigtigt vellykket, så opskriften kommer her.

Til to personer

250 båndpasta

1 stor gulerod

1 pastinak eller persillerod

100 g bønnespirer

1 løg

1 porre

2 blade rød- eller hvidkål

1-2 fed hvidløg eller efter smag

3 cm frisk ingefær eller efter smag

Soya, fishsauce, chutney efter smag

Gulerod og pastinak/persillerod snittes i fine strimler eller skæres i strimler med kartoffelskræller. Kål, løg og porre snittes i fine strimler, hvidløg og ingefær snittes fint.

Grøntsager klar til at komme på panden

Løg, porre, hvidløg og ingefær steges i olie på dyb pande eller i wok ved høj temperatur. Tilsæt evt. noget chutney og hvis du ønsker at tilsætte kød, så gør det nu og vent med at tilsætte resten, før kødet er stegt igennem. Kylling er ret lækkert i denne ret.

Kål og rødder tilsættes og steges med et minuts tid inden den kogte pasta tilsættes. Efter et par minutter smages retten til med soya og evt. fishsauce og bønnespirerne tilsættes og steges med de sidste par minutter.

Så er der serveret

Retten gør sig som selvstændig ret eller som tilbehør til stegt kød, hvis der ikke er tilsat kød i retten. Det er også godt i madpakken. Tilsæt gerne sorte oliven i skiver. Peberfrugt og squash gør sig også godt i retten. Almindelige ægnudler kan erstatte pastaen eller brug almindelig spaghetti, alt efter hvad du har i skabet. Hvis du er til chili, så tilsæt det sammen med hvidløg og ingefær.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: