Glutenfri morgengrød

Normalt spiser jeg havregrød lavet med mælk, boller med ost eller youghurt med müsli til morgenmad, men jeg er i gang med at eksperimentere med forskellige varianter af morgenmad uden gluten og mælk. De sidste par morgenen har jeg lavet glutenfri grød og har fundet en variant som jeg kan lide. Den tørrede frugt tilfører sødme og kanelen stabiliserer blodsukkeret og sætter gang i forbrændingen.

Portionen rækker til to personer eller til en person i dag og en portion klatkager i morgen.

½ dl hel boghvede

½ dl hørfrø

½ dl solsikkefrø

½ dl majsgryn

½ dl risflager

½ dl hirseflager

1 dl tørret frugt, eks. rosiner, æbler, dadler, figner, abrikoser, svesker. Sørg for at det er uden tilsat sukker. Jeg bruger to forskellige slags.

4 dl vand

2 tsk kanel

Frugten skæres eller klippes i små stykker og det hele blandes i en gryde og står i blød natten over.

Næste morgen tilsættes

3 dl mælkeerstatning, eks. soya-, hirse- eller rismælk

½ tsk salt

Det hele koges i små10 minutter. Husk at røre grundigt, så det ikke brænder på. Lige inden servering kan du tilsætte en skefuld olie, eks. hørfrøolie eller kokosolie og en skefuld proteinpulver.

Hvis du har behov for at grøden er meget sød, så skift 1 dl vand ud med 1 dl æblejuice.

Advertisements

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Havregrødsklatkager « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: