Glutenfrit knækbrød

På en del opfordringer arbejder jeg på at lave en 14 dages madplan uden mælk, gluten og sukker, til dem der har lyst til at afprøve det. I den forbindelse er jeg i fuld gang med afprøve forskellige opskrifter. Især synes jeg at brød og morgenmad er en udfordring. Men jeg har fundet en super lækker og nem opskrift på knækbrød, som tager omkring 5 minutter at blande sammen og en halv time i ovnen. Denne udgave er glutenfri, men det kan sagtens bages med almindeligt mel og havregryn i stedet for hirseflager, hvis man ikke er interesseret i glutenfrit brød.

1 dl hirseflager

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

1 dl olie

2 dl vand

2½ del glutenfrit mel (eks. rismel, quinoamel, boghvedemel, majsmel, gerne to forskellige slags)

2 tsk groft salt

Knækbrødsdej klar til at komme på bagepladen

Det hele røres sammen i en skål og smøres ud på bagepapir på en bageplade. Det kan være lidt besværligt at få det fordelt på bagepapiret, men med lidt tålmodighed og en smule vand på bagsiden af en spiseske, så kan det sagtens lade sig gøre. Nogle vælger at lægge dejen mellem to stykker bagepapir og rulle det ud med en kagerulle i stedet for at kæmpe med at glatte det ud med en ske.

Knækbrødsdejen klar til at komme i ovnen

Brødet bages ved 160 grader i ca. 30 minutter. Hold øje med det, når der er er ved at være gået en halv time. Når det begynder at blive mørkt i kanterne, er det færdigt.

Når brødet er kommet ud af ovnen, skal det skæres i stykker med det samme. Brug en skarp kniv eller en pizzaskærer og lad brødet køle af inden det brækkes i stykker. Alternativt kan du skære det ud inden det kommer i ovnen og så brække det i stykker når det er kølet af. Opbevares fint i en plastikpose i flere dage, hvis ikke du har spist det inden.

Det færdige knækbrød klar til spisning

Knækbrødet er lækkert som det er eller med dit yndlingspålæg. Det smager fantastisk med avokado.

Reklamer

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Jane
    mar 27, 2011 @ 21:02:05

    Prøv at bruge en bagespartel (evt. fugtet med lidt vand) til at glatte dejen ud med. Så går det hele meget nemt.
    Mvh. Jane

    Svar

  2. Trackback: Kornkammerets knækbrød – Den økologiske bagebog « Fenjas mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: