Salat med hel ølandshvede

Ølandshvede er en gammel kornsort, som blandt andet forhandles af Aurion og kan købes i en en del helsekostbutikker. Til denne opskrift kan bruges alle hele korn eller fuldkornsris. Bulgur går også an, men jeg foretrækker fuldkornsvarianterne, så maven får noget at arbejde med. Bulgur er afskallet og dampet hvede, så en del af næringsstofferne er desværre fjernet.

Salat med hel ølandshvede

Til en kæmpe skål salat til 10 brugte jeg:

5 dl hel ølandshvede

1 iceberg

1 rød peber

1 rødløg

1 agurk

1 glas kapers

1 glas sorte oliven uden sten

Balsamicoeddike

Olivenolie

Kog hveden. 1 del hvede til 2 dele vand. De skal koges ca. 45 minutter, indtil de er møre. Evt. overskydende vand hældes fra. Stilles til afkøling.

Iceberg snittes fint, peberfrugt, agurk og rødløg skæres i små tern, oliven skæres i skives. Det hele blandes i en skål med kapers.

De afkølede, kogte korn blandes med balsamico og olivenolie. De skal have god smag af dressingen, så de kan afgive smag til resten af salaten. De marinede korn blandes med resten af salaten og det anrettes og serveres.

Salaten er god som selvstændig ret i madpakken eller som tilbehør til stegt kød.

For en glutenfri udgave, brug kogte fuldkornsris i stedet.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: